Charakterystyka:
elastyczny wąż do ciernych pyłów, proszków spożywczych
używany w urządzeniach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego
bezwonny i bezsmakowy
wysoko-elastyczny
odporny na ścieranie
odporny na mikroby, AIRDUC® PUR 351 FOOD-AS
odporny na wibracje
dobra odporność na oleje, benzynę oraz chemikalia
bardzo elastyczny przy niskich temperaturach
Sposób wytwarzania według GMP EC 2023/2006
Dane techniczne:
Grubość ścianki: 1 mm
Konstrukcja węża: drut ze stali sprężynowej umieszczony w ściance węża
Wytrzymałość termiczna: - 40 ÷ +90oC krótkotrwale do 125oC
Długości handlowe: 5m, 10m, 15m, 20m inne odcinki na zamówienie
Rezystancja powierzchniowa: zgodny z ISO 8031 rezystancja powierzchniowa <10⁹ Ω & zgodny z TRGS 727 <2,5*10⁸Ω
Bezpieczeństwo: zgodny z ATEX 2014/34/EU (1999/92/EC) i niemiecką normą TRGS 727: transport pneumatyczny palnych pyłów i materiałów sypkich (strefa 20, 21, 22 wewnątrz), odpylanie palnych pyłów (strefa 22 wewnątrz), przesył cieczy palnych (streaf 0, 1, 2 wewnątrz), przesył niepalnych cieczy, do zastosowania w strefie 1 i 2 (gazy), do zastosowania w strefie 0 (gazy)
KONSTRUKCJA, MATERIAŁ
AIRDUC® wąż profilowy- drut ze stali sprężynowej zatopiony na stałe w ściance
- ścianka: specjalny poliuretan eterowy premium (Pre PUR®)
- grubość ścianki ok. 1,0 mm
